Yhteiskuntasopimusneuvotteluiksi nimetyt etupainotteiset työmarkkinaneuvottelut ottivat ja kaatuivat.
Sanomattakin on selvää, että tässä mittakaavassa masinoidulla prosessilla on seurauksensa. Hallitus uhkaa pakkolakien käyttöönotolla, vaikka peruslaillisten kysymysten osalta ollaan vielä alkutekijöissään. Väitetään selvitetyn mutta tämän hallituksen aikana mikään puhe ei ole välttämättä totta, eli odotetaanpa nyt ihan rauhassa.
Näillä paikkolaeilla ei toteutuessaankaan luoda tähän maahan yhtään uutta työpaikkaa eivätkä ne lyhennä velkaa taikka vähennä velanoton tahtia. Sen sijaan ne saavat aikaan ennennäkemättömät työmarkkinaneuvottelut, joissa ei väännetä enää pelkästään palkoista vaan paljon enemmästä. Vallankaappausta ei tehdä ilman seurauksia.
Suomalaiset yritykset tekevät tänä vuonna kohtuullista tulosta ennakkotietojen mukaan.
Mahdollisten pakkolakien sisältö on suora tulonsiirto omistajille. Niillä piti luoda veronkevennysvaraa mutta todellisuudessa mahdolliset leikkaukset antavat euroja jättiosinkojen maksuun. Tulos ulosmitataan edelleen veroparatiiseihin ja verokikkailuilla suomalaisen yhteiskunnan ulottumattomiin. Tälle kokonaisuudelle hallitus ei edes yritä tehdä mitään.
Sinänsä tämä yhteiskunta on jo pitkään ollut insinöörimatematiikassaan menossa kohti tuhoaan. Ynnälaskun alkeet eivät riitä politiikan perustaksi vaan aatetta ja palvelulähtöisen yhteiskunnan politiikkaa rakennetaan aivan toisille arvoille. Perusta on hyvinvoinnissa ja sen ylläpitämisessä. Nyt toimitaan hölmöläisten mallin mukaan ja siirretään peittoon jatkoa peiton toisesta päästä.
Eiköhän tässäkin taas päde tämän hallituksen tähänastisen päätöksenteko- ja neuvottelutaidon lait. Perutaan ja taas vatuloidaan.
Ministeri Juha Rehula kiertää kunnissa kertomassa tulevasta sotesta mutta vaivihkaa korotetuista palvelujen maksukaton 30%:n korotuksista (lue: maksujen nostosta) hän toteaa tämän hallituksen päätämättömyyttä ja vastuuttomuutta lujittaen, "oletan, että kunnat hoitavat asian järkevästi".
Niinpä.
tuomo hirvi