Suomessa poliittinen kenttä näyttää ainakin juuri nyt muodostuvan kahdesta poliittisesta blokkista Punavihreät vastaan Porvarit.
Punavihreät= Vasemmistoliitto, SDP ja Vihreät.
Porvarit= Kokoomus, Keskusta ja Perussuomalaiset.
Välimaastossa mikropuolueet RKP ja Kristilliset.
Asetelma syntyi vaalien jälkeen, kun Keskusta valitsi hallituskumppaniksi Kokoomuksen ja Perussuomalaiset. Hallitusrintamasta on monta nimeä, mutta perusporvarit lienee kuvaavin.
Rannalle jääneet puolueet ovat oppositiossa selvästi lisänneet yhteistyötä ja toimvat yhteisrintamassa hallitusta vastaan eduskunnassa.
Syntynyt rintamalinjasta saattaa muodostua pitempiaikainenkin jako ja ajanmyötä kiinteytyä yhtenäiseksi blokkiksi, joka vaalien alla esittää yhtenäisen ohjelman, jolla pyrkii valtaan.
Tämä olisi tervetullutta Suomalaiseen politiikkaan ja demokratiaan, jossa ei koskaan äänestäjä tiedä mitä äänellänsä "saa", kun puoleet ryhtyvät tekemään kompromisseja vaalien jälkeen päästäkseen hallitukseen.
Vaalipuheet unohdetaan ja pääasiaksi puolueille muodostuu hallitukseen pääsy.
Blokkipolitiikassa voittanut rintama pyrkii valtaan ohjelmalla, joka on äänestäjien tiedossa ja jonka toteuttamiseen ovat blokkiin kuuluvat puolueet jo etukäteen sitoutuneet.
Mielipidetiedustelut juuri nyt kertovat, että kansan enemmistö on Punavihreän blokkin puolella vaaleissa voittanutta Porvaririntama on menettänyt enemmistön. Perussuomalaisten kannatus on romahtanut -10%.
Toivottavasti tämäkin tiivistää Punvihreän rintaman yhteistyötä. Aikaa yhteisen ohjelma krijoittamiseen on jos ei hallitus ennen aikojaan kaadu.
Blokkeille suuria kysymyksiä ovat mm.
Suomen kansallisvaltion tulevaisuus ja kansallinen suvereniteetti/ EU:n kehitys
Euron tulevaisuus ja kansalliset toimet
Puolueettomuus ja sitoutumattomuuspolitiikka
Suhtautuminen sotilasliitto NATO:on.
Paikallisen itsehallinnon järjestäminen ja Suomen asuttuna pitäminen
Maahanmuuttopolitiikka
Venäjän kanssa käytävän yhteistyön palauttaminen
Sosiaalipolittiset ratkaisut köyhimmän kansanosan osalta ja hyvinvointivaltion uudistaminen