Hieman alle vuoden vanhan lausunnon merkitys on kääntynyt "päälaelleen". Niin nopeasti vaalien jälkeen politiikka muuttui. Muuttuiko yhteiskunnan taloudellinen tilanne? Ei muuttunut! Aivan sama se on ollut ja on tiedetty mitä vaalien jälkeen tulee seuraamaan silloin kun vaalikampanjan suunnittelu on käynnistetty.
Mutta miksi sitten köyhien asia otettiin vaaleihin, kun tiedettiin mitä tulee seuraamaan? Tiedettiin talouden realiteetit, miksi sitten piti lähteä hallitukseen, kun hallitusneuvotteluissa käteen jäi tulokset, jotka olivat vastoin sitä linjaa, jota vaalikampanja edusti? Tähän ei käy selitykseksi, se että kun tilanne muuttui vaalien jälkeen. Niin pahaa poliittista likinäköä ei voi olla ja muistihäiriöitä, ettei näe eteenpäin kunnolla, eikä muista elämää taaksepäin.
Olisiko sitten pitänyt reilusti kertoa mitä tulee seuraamaan? Olisi kenties jäänyt ääniä saamatta, mutta se olisi ollut suoraselkäistä ja rehellistä toimintaa. Pyydän vaalityöntekijänä anteeksi äänestäjiltä, olen vaalityössä puhunut aivan eri tavalla, kuin miten puolue tekee nyt hallituksessa. Minä luotin siihen mitä puolueen johto puhui. Olen tehnyt vaalityötä useissa vaaleissa. Tämän hallituksen politiikka tuntuu "nahoissani". Pitkäaikaissairaana, käyn säännöllisesti lääkärissä ja syön päivittäin lääkkeitä. Useat meistä sairaista ei voi vaikuttaa tilanteemme, sairautemme ovat pysyviä.
En haluaisi käyttää sanaa vaalipetos, mutta valitettavasti tunnetasolla siltä tuntuu, kun ajattelee yhteiskunnan heikompiosaisia. Tällaisen hyväksymiseksi ei tarkoitus saa pyhittää keinoja. Ei edes puolueen jäsenyys voi velvoittaa jäsenkuntaa tällaista hyväksymään. Valitettavasti puolueesta tuli elitististen opportunistien hiekkalaatikko.
Kuinka kauan eduskuntaryhmän yhtenäisyys säilyy? Kannatuslukemat osoittavat monen kansanedustajan uran loppuvan kuin kanan lento. Siihen on hieman alle puolitoista vuotta, kun kuntavaalit alkavat. Kuinka paljon valtuustoryhmistä putoaa porukkaa, se jää nähtäväksi. Ei kannata harrastaa itsepetosta ja kuvitella, että äänestäjät unohtaisivat. Varsinkin kun SOME on se media, joka äänestäjiä muistuttaa ja kilpailijat kyllä muistuttavat ja kaivavat vanhat julkaisut esiin. Voiko uskottavuus palata ja puolue palata takaisin vaihtoehdoksi? Yhteiskunnan pitää ajautua seuraavan hallituksen kaudella niin pahaan kriisiin, jossa ei ole enää juurikaan poliittisia vaihtoehtoja jäljellä ja samaan aikaan uudet kasvot tekevät politiikkaa puolueen johdossa. Ehkä silloin se voisi olla mahdollista.
Vaalityö kentällä on kovaa työtä. Siinä auttaa, kun sitä voi tehdä pää pystyssä katsoen ihmisiä suoraan silmiin. Niin voi tehdä, jos on rehellinen ja kokee olevansa oikealla asialla. Kovalla työllä hankitut äänestäjät voi menettää helposti. Vaalikentällä selittelyillä ei pärjää, selittelijöiden sanoma ei pitkälle kanna.
On epäuskottavaa, jos lähdetään nykyistä hallituspolitiikka selittelemään tilanteen muuttumisella, koska Kataisen ollessa pääministerinä oli jo selvää, että siirtävät vaikeudet seuraaville hallituksille. EU-oli hyväksymässä ensimmäisiä tukipaketteja ja kansa yritettiin pitää tyytyväisenä herkässä tilanteessa, jossa tukipaketit saivat osakseen kiivasta arvostelua. Siitä syystä sen hetkisen taloudellisen tilanteen edellyttämiä korjaustoimenpiteitä ei tehty, eikä siten valtion vaikea taloudellinen tilanne näkynyt kansalaisille mitenkään.
Jos lähtee poliittiseksi vaihtoehdoksi, on myös kestettävä ja oltava se poliittinen vaihtoehto, muuten käy huonosti. Niitä niin sanottuja poliittisia vaihtoehtoja on jo ollut aivan liikaa. Siitä syystä demokratia on kriisissä ja siitä syystä Perussuomalaiset tekivät poliittisessa historiassa harvinaisen rakettimaisen nousun. Tekevätkö vasemmistopuolueet nousun takaisin valtaan ja siten seuraavassa hallituksessa muuttavat kaiken sen mitä nykyinen hallitus tekee?
Tämä on juuri nyt Jouluna ajankohtainen aihe, koska nyt eduskunnassa asioita on käsitelty ja siten lapsiperheiden, vanhusten, köyhien ja sairaiden kurittaminen tuli joululahjaksi. Köyhissä lapsiperheissä ei ole joululahjoja osteltu. Veronpalautuksetkin vähentävät heillä toimeentulotukea, joten edes niillä ei voi joululahjoja ostaa. Kohta alkavat taas joululahjakeräykset köyhiä varten.
helmikuu 8, 201515:04
Soini: "Köyhän asia unohtunut vanhoilta puolueilta"
"Vanhat valtapuolueet kokoomus, keskusta ja SDP ovat pitäneet vaalistarttejaan. Köyhän asia loistaa poissaolollaan. Kokoomukselta tätä ei ole odotettukaan, mutta keskustan ja SDP: n kylmäsydämisyys hämmästyttää."
"Perussuomalaisten mielestä vain pienituloisten ostovoiman kasvu voi nujertaa laman. Suomessa on miljoona ihmistä noin tuhannen euron kuukausituloilla. Heidän ostovoimaansa on parannettava. Heidän tulonsa käytetään suomalaisiin palveluihin Suomessa. Perussuomalaiset eivät hyväksy leikkauksia pienituloisimmilta. Tuloveroja ei ole varaa laskea ylimmissä tuloluokissa. Verot on asetettava maksukyvyn mukaan."
"Kokoomus ja SDP ovat hallitusnäyttönsä antaneet. Tulokset ovat vaatimattomat. Puheenjohtaja Antti Rinne lupaa milloin mitäkin eläkeläisille, takuueläkkeen nostokin jäi juhlapuheisiin. Keskusta näyttää flirttailevan kokoomuksen kanssa, Santeri Alkion opetus köyhän asiasta on pudonnut sekä puheista että kakkaroista."
"Perussuomalaiset tuovat köyhän asian vaalikeskusteluihin. Vaaliaktiivuus romahtaa, mikäli vaikeuksissa olevat unohdetaan sekä teoissa että puheissa."
Timo Soini
puheenjohtaja (ps.)
https://www.suomenuutiset.fi/soini-koyhan-asia-unohtunut-vanhoilta-puolueilta/
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1433127108048.html
Kovat haukut Sipilän hallitukselle – ”Todella ikävä tapa olla miettimättä yhtään”