Keinotekoista fotosynteesiä on kaavailtu ilmasto-ongelmien ratkaisijaksi ja samalla kehitetään CO2:sta energiaa uudelleen käytettäväksi. Suomessa on valmistettu selluloosasta lankaa, jota voidaan käyttää vaatteiden valmistukseen. Fossiilisia polttoaineita on löydetty kokoajan lisää, niitä on joka puolella maapallolla. Ilmastohysteria näyttäisi olevan teknologian avulla taltutettavissa. Ympäristön pilaaminenkin vähenee.
”Havainnot, jotka julkaistiin Nature-lehden kehittyneessä online-julkaisussa 21. joulukuuta 2015 (ja julkaistaan tulosteena 7. tammikuuta 2016), muodostavat perustan teknologioiden kehittämiselle, jotka auttavat jonain päivänä neutraloimaan ilmakehään kertyneiden kasvihuonekaasujen, kuten CO2:n, kielteisiä vaikutuksia, muuttamalla ne takaisin polttoaineeksi. Vaikka menetelmiä on olemassa muuttaa CO2:ta CO:si, ratkaiseva seuraava askel, hapen poistaminen CO-molekyylistä ja niiden kytkentä, C-C-sidoksiksi, on vaikeampi ottaa.”
”Fotosynteesiä on ollut erittäin vaikea jäljitellä laboratoriossa. 1970-luvulla, tutkijat Tokion yliopistosta osoittivat ensimmäistä kertaa, että aurinkoenergialla toimiva laite voisi tehdä mitä kasvit tekevät yhteyttämisen ensimmäisessä vaiheessa: jakavat vettä vedyksi ja hapeksi. Alkuinnostuksen jälkeen, ala pysähtyi. Mutta nyt se on uudestisyntynyt useissa laboratorioissa, koska kiinnitetään aiempaa enemmän huomiota energiaongelmaan ja ilmastonmuutokseen ja koska uusia teknologioita on kehitetty.”