Kankaanpäässä Posti vaati sijoittamaan postilaatikon paikkaan, joka ei miellyttänyt asiakasta. Posti perusteli omaa kantaansa muun muassa liikenneturvallisuudella eli postilaatikko olisi pitänyt sijoittaa postilaatikkoryhmään eikä yksinään jakelun kannalta hankalaan paikkaan. Nyt tilanne vaarantaa Postin mielestä sekä postinjakajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.
Kankaanpään kaupunki perusteli asukasta tukevaa linjaansa sillä, että Postin pitää kohdella asiakkaita tasapuolisesti. Kaupungin mielestä Postin ehdotus laatikoiden ryhmittelystä on hämäävä, koska yhtiön ehdottamassa sijaintipaikassa on tällä hetkellä vain yksi postilaatikko.
Hallinto-oikeus päätyi kaupunkia tukevalle kannalle. Juttu kuitenkin jatkuu, sillä Posti vaatii nyt korkeinta hallinto-oikeutta muuttamaan hallinto-oikeuden päätöstä.
Kun luin Ylen jutun aiheesta, niin hämmästyin. Kävin nimittäin pienen taistelun Postia vastaan samasta aiheesta, mutta silloin Postin perustelut olivat täysin päinvastaiset.
Aiemmin meidän ja naapurimme yhteinen postilaatikko oli tienhaarassa 1,2 km päässä. Koska naapurini liikkuu pyörätuolilla, niin lain mukaan hänellä on oikeus saada postinsa lähelle kotia. Näin laitoimme yhteisen laatikkomme paikkaan, josta on molempien koviovelle noin 40 metriä.
Posti ilmoitti, että he eivät tuo postiani tuohon laatikkoon, vaan paikkaan jossa postilaatikko aikaisemmin oli. Kun ilmoitin, että lain mukaan postinhakumatka ei saa olla yhtä kilometriä pidempi, he määräsivät postilaatikon paikkaan, josta on kotiini 770 metriä.
Nyt tässä tarinassa tulee sen surkuhupaisin osuus. Naapurilleni ei tule päivälehtiä, joten hänelle ei tule postia joka päivä. Postilaatikkoni kohdalla Postin auto ei kuitenkaan talvella pysty kääntymään, joten auton on ajettava perille saakka kääntyäkseen siellä, vaikka siis jaettavaa postia ei olekaan.
................
Jos haluat, että muutkin lukevat blogin, niin paina oheisia Facebookin ja Twitterin painikkeita.