Quantcast
Channel: Uusimmat puheenvuorot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

EU, Hitler ja Sipilän hallitus?

$
0
0

STT välitti tänään 15.5. AFP:n uutisen, jonka mukaan Lontoon entinen pormestari Boris Johnson on verrannut Euroopan unionia natsijohtajaan. Johnson sanoi, että Euroopan unioni käyttäytyy kuin Adolf Hitler yrittäessään muodostaa supervaltiota.

Suomi on saanut EU:lta ja komissaareilta tunnustusta uskollisena unionin jäsenmaana. Eduskunta ja hallitukset kun toteuttavat jokaista ukaasia, joka lennätetään Brysselistä Helsinkiin. Näin toimii myös Juha Sipilän oikeistohallitus.

Komissaarin merkittävin ukaasi on ollut jo vuosien ajan, pelastakaa kapitalismi!

Eduskunnan ja Sipilän hallituksen pelastusvastaus  on pakkolait ja  yhteiskunta/kilpailukykysopimus.  Eri nimiä, mutta silti sama paketti. Jokainen työssä oleva menettäisi vuosipalkastaan 1 500 - 2 000 euroa.

Suomessa eletään nyt keskittyneen porvarimedian ylivallan aikaa. Siksi em. tulonsiirtosopimuksia ei voi saa arvostella ja kyseenalaistaa mediapoolin ohjaamassa julkisuudessa.

Tästä johtuen julkaisen tässä blogissa Ktp:n 22. edustajakokouksen kannanoton pääosan nykyisestä kapitalismin kriisistä ja oikeistopolitiikan työväenvastaisuudesta.

" Teollisuuskapitalismin valtakausi sai Suomessa alkunsa 1800-luvun lopulla. Se synnytti taistelevan työväenluokan, vuonna 1899 sosialistisen työväenliikkeen ja sen ammattiliitot. Tuon ajan suuria saavutuksia olivat äänioikeus vuonna 1905 ja kahdeksan tunnin työaika vuonna 1917.

Vasta toisen maailmansodan päättyminen Neuvostoliiton ja fasismin vastaisten voimien voittoon avasi uusien merkittävien saavutusten aikakauden. Kommunistit saivat takaisin toimintaoikeutensa, rakennettiin kansandemokraattinen liike ja uusia ammattiliittoja.

Kapitalistit joutuivat työväenluokan joukkovoiman ja lakkoliikkeiden pelossa taipumaan reformien hyväksyjäksi.  Hyväksyttiin lapsilisäjärjestelmä, eläkejärjestelmä, työturvallisuuslaki, kansanterveyslaki, maksuton peruskoulutus, ja monet muut uudistukset. Samaan aikaan taisteltiin menestyksellä paremmista työehdoista.

Työtätekevien etuja huomioon ottava kehitys pysähtyi 1980-luvulla, kun finanssikapitalismi nousi koko kapitalistisen järjestelmän määrääjäksi. Suomessakin pääomien liikkeet vapautettiin kaikista rajoitteista ja aloitettiin EU-jäsenyyden valmistelu.

Elämme nyt finanssikapitalismin ja keinottelun aiheuttaman kapitalismin yleisen kriisin aikaa. Kapitalismi on nyt pysähtyneisyyttä, taantumaa, lamaa ja työttömyyttä. Kapitalistiluokka yrittää selvitä kriisistä koventamalla harjoitettua oikeistopolitiikkaa. Tästä on kyse myös Juha Sipilän johtaman keskusten, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallituksen ohjelmassa ja toiminnassa.

Hallitus on ajanut yhtä jalkaa kapitalistien EK:n kanssa yhteiskuntasopimusta, jolla romutetaan isoa osaa niistä saavutuksista, jotka työväenluokka sotien jälkeisenä aikana taistellut. Hyökkäyksen kohteena on jopa sata vuotta sitten hyväksytty kahdeksan tunnin työaika ja vapaa-aikamääräyksineen.

Nyt yhteiskuntasopimusta ajetaan läpi kilpailukykysopimuksen nimissä, työtätekevien harhauttamiseksi. Sopimus on torjuttava ja vaadittava työehtojen parantamista ja kunnollisia palkankorotuksia."

 

0

Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Trending Articles