Quantcast
Channel: Uusimmat puheenvuorot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Monen ihmisen heikoin lenkki

$
0
0

Ihmisten fyysinen toiminta on muuttunut teknologian vaikutuksesta.

Teknologiaa maailmalla ajaa eteenpäin ihmisten ideat ja yrityksien nälkä tuottaa tulosta.   

Tuloksena on valtava ristiriita ihmisten aivojen toiminnan kanssa, siitä ympäristöstä mitä teknologia kehittää, vahvistuu ja tuottaa yhä enemmän energia tehokkaita tuotteita. Se ainakin tulee vaikuttamaan iäkkäisissä ihmisissä ajanmittaan. 

Teknologian logic.

Oletko ajatellut niitä asioita miten ihmisille tarkoitetut työkalu koneet ovat yhä tarkemmin tehtyjä ja ne toimii hyvin siksi että niissä on tarkat mekanismin toiminta toleranssit, loogisesti johdonmukainen järjestys että sen koneen mekanismit eivät ole ristiriidassa itsensä kanssa, ja se myös on usein riippuvainen työkalu koneen käyttäjän olla tietoinen ja käytössä johdonmukainen niin sitten työkalu ja kone toimii jos käytös on loogisessa järjestyksessä niin kuin alkuperäinen koneen käyttö on suunniteltu olevan.

Käyttäjän tietoisuus.

Ilman tietoisuutta auton kaikista toiminta mekanismista, auton ajon oppimisen vaiheessa joku saattaa jättää käsijarrun päälle, ja yrittää lähteä ajamaan autolla, kun käsijarru on vielä päällä. Auton ajo polkimilla on myös suuret erot niiden toiminnan käytössä.  Jos painaa väärää poljenta väärässä paikassa tai vauhdissa niin toivotut seuraukset voivat olla arvaamattomat. Kovassa vauhdissa jos haluaa painaa jarrua ja tietämättä painaa kytkintä tai kaasua niin sitten vaara tilanne vain pahenee.  

Epälooginen toiminta 

Samalla tavalla tietoisuus käsi vaihde autossa ajaja yrittää vahtaa vaihdetta ilman painamalla kytkintä, se voi onnistua joskus jossain, mutta usein se rutisee.  Auto kulkuneuvoissa on vaihteita kahteen suuntaan, usein 3-5 etu suuntaan ja 1 vaihde taakse päin, jos tarvitsee pakitta. Jos tekee virheen vauhdissa vaihteen suunta valinnassa, sen seuraus ei ole suosittua, eikä johdonmukaista auton vaihdelaatikon mekanismin suunnittelu tarkoituksessa.

Auton ajossa heti tulee ilmi, jos auton mekanismien loogista johdonmukaisuutta ei noudateta, se auto sitten ei liiku, tai se liikkuu liian pitkälle, tai mekanismistä kuuluu outoja ääniä.

Ihmisten nykymaailma on täynnä järkevää loogisesti suunniteltuja työkaluja, koneita ja kulkuneuvoja. Sen seurauksesta monet eivät vaivaa itseään ajattelemaan omilla aivoilla loogisesti ja johdonmukaisesti. Sillä niin paljon työkaluja, koneita ja ajoneuvoja tulee valmiiksi tehtynä, ja helppokäyttöisiä.  

Missä loogisuuden raja?

En tarkoita liioitella tai yleistää jotain omia havainto ominaisuuksia, tai sitten se on jossain ikä luokissa eniten ilmestymä. Mutta ihmiset eivät käytä omia aivoja samalla loogisella tasolla mitä heidän ympäristö työkalut, koneet ja kulkuneuvot ovat rakenteeltaan erittäin suunniteltuja tarkoitukseen.  Ja jos joku työkalu, koen tai ajoneuvo ei toimi, niin sitten ihminen hyvin nopeasti huomaa sen, ja katsoo syyttävällä tavalla työkaluun, koneeseen tai ajoneuvoon, että sehän ei toimi.  Jos se ei toimi, mitä hyötöä siitä sitten on hänelle. Ei mitään hyötyä.

Mikä on viisasta? 

Jos sanot jollekin ihmiselle, että tuo eläin, vaikkapa orava, käyttäytyi viisaasti, tai joku lintu, jänis, kettu, tai koira, on todella viisas eläin. Osa ihmisistä sanoo, että eihän ne ole mitään viisaita, ne ovat vähä älyisiä eläimiä vain, verrattuna ”ihmisiin”.  Vastaan siihen, että eläin on syntynyt pienenä, ilman valmista tietoa elämästä, hänen itse pitää soveltaa ja soveltua siihen ympäristöön ja vuoden vaiheisiin mihin syntyy. Eläin imee itseensä tietoa ympäristöstä aistien kautta, oppii syömään, kävelemään, juoksemaan, lepäämään ja nukkumaan. Syntymisen jälkeen eläin juoksee, kiipii tai lentää jonkun perässä tai joltain pakoon.  Siksi sanon, että eläin tai lintu on viisas, kun se on oppinut käyttämään sitä tietoa mitä on saanut geenistä, ja ympäristön toimimaan johdonmukaisesti.  

Mikä järjestys on voimassa koneiden suunittelussa?  

Ja jos sanoo ihmiselle, että onpa koneessa viisas looginen järjestys, täysin 100 % johdonmukainen toiminta järjestys, niin joku ihminen, ei näe/ajattele siinä työ kalussa, /koneessa mitään loogista järjestystä?  

 

Miten ihmisen ajattelu kykyä voi verrata työkaluun, koneeseen tai eläimiin?

Ihminen yleensä ajattelee omassa mielikuvassa, että hänen aivojen mielen toiminta on paljon korkeammalla tasolla kuin joku esine, työkalu, kone tai metsän eläin.

Mutta jos ihmisen aivojen toimintaa seuraa läheltä (vaikkapa omia ajatuksia), niin sitten ihmisen mielen ajatusten potentiaali luoda ideoita, suunnitelmia ja luoda niitä asioita mitä on mielessä ajatellut.        

Jos ihminen ei käytä mielen ajatuksia, jos ei ole ympäristöä mikä vaatii aivojen toimintaa, niin sitten se heikkenee.

Mitä ihminen piti tehdä alkuperin?

Ihmisen piti kävellä, juosta, kiivetä, uida, kontata ja monta muuta kulku muotoa. Se oli fyysisen olennon toimintaa. 

Lapsilla sytyttää aivoissa, ja toimii fyysisesti

Nuorena ihmisen lapsi juoksee, heti kun mielen ajatukseen tule idea, se juoksee toteuttamaan sen heti. Sillä lapsella sytyttää ideat aivoissa, ja sen valitsee toiminnan ohjelman toimia, ja fyysinen olento heti lähtee juoksulla liikkeelle. Kun ihmisellä tulee ikää, tai väsyy, tai masentuu, sen mielen ideat eivät enää sytytä toimintaa fyysisessä olennossa. Siellä mielen yläpäässä alkaa raksuttamaan joku toinen lautakunta, mikä ottaa etäisyyttä fyysiseen toimiseen. Olipa miten paljon ideoita, ajatuksia ja tietoa, mutta mikään hyvä käytännöllisesti looginen idea ei sytytä niin paljon kiinnostusta, että fyysisesti ottaisi osaa.  

Ihmiset ketkä ovat saavuttaneet heidän elämän tavoitteet ja päämäärät, sanovat että kaikki alkaa halusta. Halun jälkeen saavuttaa jotain tulee suunnitelma.  Suunnitelman jälkeen tulee toiminnan tahto. Tahto toteuttaa sitä ideaa minkä on itselle omalle elämälle luonut, olipa se vaikkapa omaksuttu elämän filosofia mistä pitää kiinni.  Elämän filosofiasta tulee elämän tapa, hyvät elämän tavat on ehdottomat, kun alkaa suunnitella tulevaisuuden työuraa.

Kyky pitää kiinni siitä ideasta mitä on suunnitellut, ihmisen työttömyys tekee hallaa ihmisen mielen toiminnassa luoda yritys idean, suunnitella yritys ideaa, ja tehdä työtä yritys idean hyväksi. Se vaatii paljon oma-aloitteisuutta, luovuutta, itse tietoisuutta, realisti ajattelua, uhrauksia, käyttää aikaa järkevällä tavalla ja pitää’ huolta omasta terveydestä.

Mutta nykymaailmassa on niin paljon valmiita palveluita, ja niin paljon työkaluja, koneita ja ajoneuvoja. Se on tehnyt monista ihmisistä laiskoja, heidän mielen voimat eivät toimi luovuuden ääressä. Ei viitsitä kävellä, ei viitsitä ajaa pyörällä, ei viitsitä mennä metsään, ei viitsitä vaivata itseä parantamaan omaa terveyttä ja hyvin vointia.

 

Kesä 2016 tuo uudet mahdollisuudet tehdä terveellisen elämän suunnitelmat, ja itse valita elää terveellisesti

Kesä tuo mukanaan kaikki virikkeet ja mahdollisuudet työttömille ihmisen ottaa aivojen toiminnasta kiinni, ja olla enemmän fyysisesti aktiivinen. Kävellä, juosta, uida, soutaa, luistella, tai pyöräillä joka päivä, ainakin 5/7. Kesäkuu, Heinäkuu ja Elokuun ajan. Ja sitten on jo terveys hyvässä kunnossa, että hyvin jaksaa jatkaa Syys, Loka ja Marraskuu.  Joulukuun puoli välissä sitten voi huilia, levätä, ja mietiskellä että olipa rikas ja terveellinen elämä kokemus vuotena 2016.  Hyvää kesää 2016.               

0

Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Trending Articles