Olen Josefiina Kauppila, 19-vuotias ja Kokoomuksen kuntavaaliehdokas Turussa.
Kyllä, minusta tuli juuri sinulle sopiva ehdokas äänestettäväksi Turussa!
Koska en halua jaaritella turhia, ja tulen myöhemmin kyllä esittelemään taustaani tarkemmin, aloitan keskustelun kolmella kuntapoliittisella avauksella. Jokainen näistä liittyy vahvasti kansaa puhuttaneisiin aiheisiin.
1. Sote ja maakuntahallinto
Pidän tärkeänä korostaa valinnanvapautta ja monipuolisuutta. Sote-ratkaisuissa pidän tärkeänä, että maakunnalle tarjottu sote-malli ei ole peukalo keskellä kämmentä hutiloitu, vaan perustuu faktoihin ja analyysiin. Sote-ratkaisuiden on myös palveltava alueen työllisyyttä, ikärakennetta ja aluepolitiikkaa, mutta taloudellisesti. Kun julkiselle sektorille osuu leikkauksia, on tärkeää paikata tätä yksityisen sektorin palveluilla.
Maakuntahallinnossa pidän tärkeänä, että paikallisdemokratiaa pyritään säilyttämään ja lisäämään. Lähtökohtaisesti en kannata verotusoikeutta maakunnille, koska minun tulevaisuuden Suomeni ei ole verobyroslavia.
2. Maahanmuutto, kansainvälisyys ja turvapaikanhakijat
Turussa on pyrittävä entistä enemmän hyödyntämään työperäisen maahanmuuton positiivisia vaikutuksia, kuten kansainvälisyyttä. Yliopistokaupungina meille päätyy jatkuvasti osaavia ja asiantuntevia, kansainvälisiä ihmisiä ympäri maailman. Tätä emme voi olla korostamatta.
Turvapaikkapolitiikasta puhuttaessa pyydän ensiksi kaikkia istuuntumaan alas. Tilanne ei ole kenenkään kannalta edullinen. Pidän äärimmäisen järjettömänä, että turvaa saadakseen ihmisten tulee matkustaa tuhansia kilometrejä Schengen-alueelle.
Konkreettisena ehdotuksena turvapaikkapolitiikkaan minulla on paikallisvaluutta. Koska nykyinen järjestelmä ei välttämättä palvele Suomea ja Suomen taloutta tehokkaasti, meidän on löydettävä siihen uusia keinoja. Paikallisvaluutalla ehkäistään rahavirtoja pois Suomen taloudesta ja parannetaan paikallista yrityskulttuuria. Sekä tietenkin, integroitumista kun turvapaikanhakijat päätyvät käyttämään entistä enemmän suomalaisten yrityksien tarjoamia palveluita.
3. Joukkoliikenne
Turussa on varsin toimiva joukkoliikenne, joka ottaa huomioon erityisryhmät kuten opiskelijat, nuoret, liikuntarajoitteiset ja vanhukset. Ymmärrän suuresti halun lisätä raideliikennettä, mutta nykyisessä talodellisessa tilanteessa se ei ole kannatava tai kestävä ratkaisu – ainakaan nykyisellä mallilla. On syytä pohtia, tulisiko luoda raideliikennettä ympäryskuntiin ja kuntien kanssa yhteistyössä vai jopa lähteä kehittämään sähköbussiverkkoa Turussa? En usko, että ratkaisut ovat vielä löytyneet ja siksi toivon tältä osa-alueelta innovatiivisuutta, joka kehittäisi Turun joukkoliikennettä ja osallistumista rationaaliseen ilmastopolitiikkaan liikenteen osalta.
Kuntavaalien iloa ja innostuneisuutta!