Suomessa valta kuuluu kansalle, jota edustaa vapailla vaaleilla valittu eduskunta. Eduskunta valitsee maahan hallituksen, joka toteuttaa eduskunnan päätökset. Eiköhän se suurin piirtein noin mene?
Nyt ovat sekä SAK, että sen työrukkanen SDP kyseenalaistaneet tämän yhteiskuntamme järjestyksen. Ne ovat julistanut "kapinan" eduskunnan enemmistön päätöksiä vastaan. Ne vaativat, että SAK:n on oltava mukana tekemässä päätöksiä, jotka kuuluvat maan hallitukselle ja eduskunnalle. Tätä ei ymmärrä kansan enemmistö.
Hallitus pyysi SAK:n mukaan valmistelemaan sisäistä devalvaatiota tai "kilpailukykyloikkaa", kuten hallitus asian ilmaisee, mutta SAK kieltäytyi. Nyt kun hallitus on eduskunnan enemmistön tuella päättänyt suorittaa sisäisen devalvaation lainsäädännöllisin keinoi, niin se ei kelpaa SAK:lle ja sen työrukkaselle SDP:lle. He vaativat päästä mukaan päätöksentekoon yleislakon uhalla. Tätä ei kansan enemmistö ymmärrä.
Nyt on maan hallituksen pysyttävä tiukkana ja pidettävä kiinni päätöksistään. SAK yrittää nyt rimpuilla kaikin tavoin ulos itse itselleen aiheuttamastaan nurkasta. On esitetty mm. selvitysmiehen asettamista sovittelemaan hallituksen ja SAK välistä eri mielisyyttä. Mutta mitää erimielisyyttähän ei ole. Eri mieltä hallituksen päätöksistä on vai vain SAK:ssa ja SDP:ssä. Hallitus tekee, niin kuin parhaaksi näkee ja sitten seuraavissa vaaleissa mitataan hallituksen suosio. Niin toimii demokratia. Ja siihen on SAK:n tyydyttävä.
SAK:n julistamat lakot ja mielenilmaukset ovat puhtaasti poliittisia. Niillä pyritään vain poliittisiin päämääriin. SAK:n jäsenet ovat vain väline, jota käytetään häikäilemättömästi hyväksi SAK:n johdon vallantavoittelussa.