’Mitä seuraavaksi, poliittinen kirjeenvaihtaja vai’? Kysyi minulta VALOn Jarno Kukila heinäkuisen vähäsateisen @SuomiAreena viikon @SuomiAreena-villiintymiseni ja twiitti-iloittelun jälkeen, ’älä-seuraa’-ukaasilla. Ei ihan poliittista kirjeenvaihtajaa, mutta menneen viikon aikana voin jälleen myöntää innostuneeni useammastakin poliittisesta aiheesta. Naisten & tyttöjen koulutuksen ja yrittäjyyden tukemisesta aiemmin tällä viikolla jo kirjoitinkin.
Ensimmäisenä asiana, Sipilän puhe. Pääministerimme puhe. Teko oli hieno ja osoitti erinomaisesti johtajuutta. #arvostan ja luotan vahvasti hallituksemme onnistumiseen. Sopeuttamistoimet eivät varmasti lopu tähän.
Toisena asiana, perjantainen #tupladuunipäivä 180915 sekä Töissä myös perjantaina 18.9. Ja ylpeä siitä.
Ensimmäiseksi mieleen nousee Ellun Kanojen Sini Korpisen terävä ja positiivinen twiitti jo useamman päivän takaa: ’Ajatelkaa. Jatkossakin kaikilla on oikeus n. kk:n lomaan vuodessa. Se ei ole maailman mittakaavassa itsestäänselvää. #hallitus#perspektiivi’
Positiivista on myös se, että viime viikkojen aikana politiikasta ovat kiinnostuneet varmasti yhä useammat.
Yksi ystäväni totesi, että Suomessa tullaan vielä näkemään valkoisten ja punaisten kesken jonkinasteinen sisällissota - missä vasemman ja oikean puoliskot tuovat yhteiskuntaamme uuden merkittävän vastakkainasettelun ajanjakson; ei toivottavaa mutta pelottavan ennustettavaa.
Tuomo Luoma jatkaa ajatusta tulevaisuudesta todetessaan seuraavaa:
’Minulla on ilo tehdä töitä nuorien fiksujen ihmisten kanssa, Suomen tulevaisuuden selkärangan. Viime päivinä kukaan ei ole kertaakaan ilmaissut yhtään sympatiaa tätä mielenilmaisua kohtaan. Moni on sen sijaan ollut huolissaan Suomen tulevaisuudesta. Suomi on jakautunut kahtia, ei oikealle ja vasemmalle vaan menneisyyden ja tulevaisuuden kannattajiin. Toivottavasti emme aja tällä menneisyyteen takertumisella tulevaisuuden tekijöitä houkuttelevimmille markkinoille’
Vastaavaa tulevaisuuden sukupolviemme ajattelumallista kertoo myös tämä netissä vastaan tullut Jori Mannisen kirjoitus:
’Pakotin lapset katsomaan Sipilän puheen, ihan vaan että tietäisivät mistä Suomessa puhutaan. Ihmeen hiljaa kuuntelivat. Sitä niiden (lapsien) oli vaikea ymmärtää, että miksi ei aikuiset voisi tehdä 20 minuuttia päivässä lisää töitä, jos se auttaisi.’
Samalla EK paljasti laskelmat, joiden mukaan perjantain tempaus maksoi 100 miljoonaa, jolla olisi saanut palkattua parituhatta työmiestä tai 2 400 lähihoitajaa vuodeksi. Nämä EK:n alustavat laskelmat perustuvat valtaosaksi metsäteollisuuteen; pysähtyneeseen tuotantoon ja BKT-vaikutukseen.
Omalta kohdaltani voin todeta, että saan olla _kiitollinen_siunattu_onnellinen_ kun saan tehdä työtä, josta nautin ja iloitsen. Kun työ tulee olemaan jatkossa entistä vähemmän sidottuna aikaan ja paikkaan, tärkeämpää pitäisi olla työn tuottavuus. Itse en laske tunteja, ja kannatan kaikessa työssä enemmän yrittäjäasennetta. Myös yhteisessä yrityksessämme Oy Suomi Ab.
Kolmantena asiana, kansalaisaloite ’Ammattiliittojen jäsenmaksujen verovähennysoikeus poistettava’.
Kuten aloitteeseen on kirjattu, ammattiyhdistysliike vaatii uudistumista, jota valtion tulisi omilla toimillaan jouduttaa. Nyt siihen on hyvä hetki. Järjestäytyminen on toki tarpeellista, mutta itse kannatan tätä aloitetta ja tämäntyyppisten vero/erivapauksien poistamista ja uusiutumisen vauhdittamista. Linkin tuohon kansalaisaloitteeseen löydät täältä: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1546
Ja loppukevennys. Ensimmäinen blogikirjoitukseni jossa oli mainittu Miss Positiikkaa.. ei mennyt ihan kaikilta osin maaliin. Tiedän sen, koska minulta kysyttiin ’luuletko olevasi joku missi vai?’ Tähän voi todeta nuoren miehen lauantai-illan ohjeen mukaisesti, onni suosii hyvin valmistautunutta. Itse en ollut siis kaikkia miss-skenaarioita ottanut huomioon, siksi selvennykseksi: miss oli ensisijaisesti tarkoitettu miss(ä) sekä osoittamaan naispuolista henkilöä. Jatkossa siis, positiikkaa.
Kuvassa vielä viimeisimmät (re-)twiittailuni,
Terveisin, Mia