DDR:ssä oli useita puolueita, joiden yhteisenä tekijänä"Kansallinen rintama", joka ajoi sosialistisia arvoja. Puolueiden oli kuuluttava siihen. Käytännössä maata hallitsi "Saksan sosialistisen yhtenäisyyden puolue (SED)", joka johti "kansallista rintamaa". Vain kansalliseen rintamaan kuuluvat puolueet ja järjestöt voivat asettaa ehdokkaita yhteinäislistalle DDR:n kansankamarin, eli parlamenttivaaleissa.
DDR-kansalaiset saivat äänestää vain ns. "yhtenäislistastasta", joko sen hyväksymisestä tai hylkäämisestä. Yksittäisten ehdokkaiden välillä kansalaiset eivät voineet äänestää, sillä listalla oli juuri niin monta ehdokasta, kuin kyseisestä vaalipiiristä kansankamariin valittiin. Tämän "yhtenäislistan" puolestaan loi "Kansallinen rintama", johon kaikki "puolueet" kuuluivat, omassa vaalikokouksessaan ennen varsinaisia vaaleja.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_rintama_(DDR)
Liikuin Berliinissä usein 70- ja 80-luvuilla. Kuuntelin radiosta DDR:n vaalituloksia radiosta. Niissä kerrottiin ainoastaan eri vaalipiirien äänestysprosentteja, jotka olivat aina yli 99%. DDR:ssä äänestäminen oli velvollisuus. Jos et äänestänyt, tiesi se sinulle henkilökohtaisia vaikeuksia.