Maailmassa on pärjätty suullisella kommunikoinnilla. Kauan ennenkuin mustetta oli olemassa joilla kirjoittaa. Kirjat, artikkelit, lehdistö ja byrokratia. Kuinka tärkeitä ne ovatkaan! Ihmisillä oli tarve kirjoittamisen tuomalle selvyydelle ja olemassaololle. Ilman niitä ei voinut luottaa pelkkiin kuulopuheisiin. Menneet yhteiskunnat huomasivat tärkeän aseman arkistoidulle kirjoitus materiaalille. Mikä maailma olisi ilman dokumentoituja ja printattuja materiaaleja?
Nyt nautimme liikaa tietokoneiden yleistyttyä jokapäiväisessä elämässämme. Olemme ison datan buumin alkutaipaleessa. Seuraava etappi on IoT eli internet of things joka yhdistää netin, koneet ja wearable esineet.
Arabian aakkoset tulivat ennen latinalaista aakkosia. Heprean aakkoset olivat kai ensimmäisiä. Latinan aakkoset ovat eri tavalla koottuja versioita arabin aakkosista. Mikä on yhdistävä tekijä kaikissa eri aakkosissa on se että ne ovat tehty yhdistelemällä I ja C kirjaimet. Se on runko ja pohja. Pieni i kirjain tai vaikka ä kirjain on lainattu arabian aakkosista. Oletteko siis huomanneet että luovuutta ei oikein tarvittu jos kokonaisen aakkosen pystyy rakentamaan I:stä ja C:stä. Tarvittiin arkkitehdin mieltä vääntää kahdesta kirjain symbolista kokonaisen aakkosen. On sekin ihmeellistä. Saman voi huomata esim. sormistamme niistä pystyy näkemään että ovat joko I asennossa tai C asento peukalon ja etusormen välillä. Aika jännä huomio. Kuka olisi kuvittelut näiden kahden välillä olevan korrelaatiota? Lyhyesti I ja C ovat perusta arabin aakkosille jonka myötä kehittyi moderni latinan aakkoset.