Väestöliitto näyttää odottavan ensi vuonna 40 000 uutta pysyvää maahanmuuttaja asukasta. Näistä 10 000 liitto arvioi olevan myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Pysyvä maahanmuuttaja ei siis ole henkilö joka odottelee viranomaispäätöstä. Jälkimmäisten määrää ensi vuonna on vaikea ennustaa.
Väestöliitto pitää 40 000 pysyvää maahanmuuttajaa kohtuullisena määränä suhteutettuna maamme väkilukuun. Olen tästä mainitun liiton kanssa samaa mieltä se on kohtuullinen määrä. Väestöpoliittisesti määrä voi olla jopa liian pieni pitemmällä tähtäimellä.
Poliittisesti normaali työperäinen, opiskeluun tai perhesyihin perustuva maahanmuutto ei ole ollut kantaväestölle juurikaan ongelmallista, varsinkaan jos muuttajat ovat tulleet lähialueilta. Yhteiskuntakaan ei näistäkään muuttajista ole suuremmin piitanut ovat saaneet kotoutua omin voimin. Tässä suhteessa on mielestäni tapahtunut laiminlyönti suomalaisen yhteiskunnan kannalta.
Nyt viimeistään, kun pysyvien maahanmuuttajien ryhmässä alkaa jatkossa olla yhä enemmän kauempaa ja vieraammista kulttuureista tulevaa väkeä pitäisi kotoutuksen lisäksi pohtia oman yhteiskuntamme mukautumiskykyä. Maassa maan tavalla, mutta on virhe ajatella, etteivät maan tavat muuttuisi uusien pysyvien asukkaiden myötä. Minusta tällaista pohdiskelua tulisi harjoittaa erityisesti julkisella puolella, yksityispuoltahan konsultoi näissäkin asioissa raha.
Ehkä päättäjien olisi harkittava toimenpiteitä, joilla kuvaa suomalaisuudesta voitaisiin muuttaa siten, että afrikkalaisillakin geeneillä varustettu suomalaislapsi tai aikuinen välttyisi rasistisilta huuteluilta. On valtion etu, etteivät sen asukkaat siiloudu omiksi porukoikseen, vaan kokevat yhteenkuuluvuutta. Tällaisen yhteiskunnallisen kokonaisvaltaisen sopeuttamisprosessin, nyt kun mahdolliset ongelmat alkavat vasta oireilla, käynnistäminen tulisi määritellä mitä pikimmin poliittiseksi kärkihankkeeksi. Se olisi minusta 2000-luvun isänmaallisuutta parhaimmillaan.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vaestoliitto_maahanmuuttajat_uudet-4...