Helsingin Sanomat artikkelissaan tuo kansalaisten tietoisuuteen ilmastonmuutoksen vaikutukset, ellei mitään tehdä päästöjen suhteen maailmanlaajuisesti! Seuraavalla sivulla kerrotaan mitenkä sopuun päästiin, jotta ilmastonmuutoksen haitoilta voidaan välttyä!?
Kaikki hyvin, sopimukset ratifioidaan ja seuranta sovitaan toteutettavaksi viiden vuoden välein. Delegaatiot voivat päästöistä sovittuaan palata tyytyväisenä kotiin!?
Olisiko nyt niin, että mitä Pariisissa sovittiin olisi historiallinen käännekohta maapallon pelastamisen suhteen. Suurimmat saastuttajat Kiina, Intia ja jotkut muutkin maat, jotka hävittävät sademetsiään, Brasilia, Indonesia etc. saadaan kuriin ja toimimaan ympäristöystävällisemmin. Suomessa säilytetään metsät ja suot, niiden hoitoon kiinnitetään huomiota enemmän, jotta ne toimivat tehokkaana hiilinieluna ja hiilivarastona. Metsän- ja puutarhanhoito palautetaan prioriteettijärjestyksessä ensisijaiseksi asiaksi. Tehokas metsän- ja puutarhanhoito eivät ole ympäristötavoitteiden kanssa toisiaan poissulkevia tavotteita. Suomen tämänkertainen delegaatio on onnistunut tehtävässään tällä kertaa. Tästä on nyt Suomenkin hyvä edetä kun tavoitteet on saavutettu Pariisin ilmastoneuvotteluissa.
Miten sitten suhtaudutaan Suomen puhtaaseen teollisuuteen, jonka eteen on täällä jo pitkään tehty työtä. Suomessa teollisuuden päästöjä on vähennetty ja sähköntuotanto on puhtainta maailmassa, edellä vain pohjoismaista Norja ja Ruotsi, joilla on paljon vesivoimaa käytössä. Olemme menettämässä teollisuutta Kaukoidän runsaammin saastuttaviin maihin. Kustannuskilpailun takia? Saastuttaminen on ollut yksi tekijä kilpailussa. Enemmän saastuttavat maat ovat toistaiseksi välttyneet kalliilta ratkaisulta puhtaamman ja päästöttömän tuotannon saavuttamiseksi, joka Suomessa on ollut jo itsestään selvä tavoite koko teollistumisen ajan.