Vapun alusviikko oli kertakaikkiaan poliittisesti surkea. Yksi jos toinenkin mussutti vain Natosta, oli kyse sitten aktiivipoliitikoista tai harrastelijoista. Onneksi vappupuheet saatiin pitää ilman F-16 tai muidenkaan hävittäjien rikkomien äänivallien häirintää.
Taivaallisista asioista kuitenkin puhuttiin. Timo Soini puhui rukouksesta ja anteeksiannosta. Vaikka Soini itse väitti ettei kyse ole politiikasta, niin ei tarvitse olla kummoinenkaan ruudinkeksijä kun tajuaa että viime vaaleissa Perussuomalaisia äänestäneiltä siinä rukoiltiin anteeksiantoa koskien vaalien jälkeisiä takinkääntöjä.
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho taas totesi puheessaan, että oppositiosta on helppo louskuttaa. Tähän on todettava, että siinä puhui sellainen kokemuksen ääni joka ei kaipaa lähempää kommentointia.
SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly vaati puolestaan sitä, että yritykset käyttäisivät saamansa verohelpotukset työllistämiseen. Hurskas toive, mikä tuottava yritys käyttäisi lisärahat yrityksen laajentamiseen ja ihmisten palkkaamiseen, kun sijoitustuottoja on saatavissa maailmalta ilman että tarvitsee käytännössä laittaa rikkaa ristiin?
Kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen taas oli huomannut että Tampere on karannut Turulta. Eivätköhän kaupungit ole pikemminkin lähentyneet toisiaan juuri sen verran kuin ovat toistensa suuntiin laajentuneet. Satonen toki tarkoitti väestönkasvua, mutta Tampereella on kokonainen ympyrä josta kerätä porukkaa, Turulla ei oikein puolikastakaan. Siihen nähden kehitys on ollut suunnilleen yhtä vahvaa.
Keskustan veteraanikansanedustaja Seppo Kääriäinen oli taas tehnyt huomion, että kintuille potkimista ei tarvita. Terävästi ajateltu, kun mies ei taida olla edes jalkapallotuomari. Keskustalaisittain poikkeuksellisesti Kääriäinen kuitenkin kehui SAK:n puheenjohtaja Lylyn maltillisuutta. Yleislakkoa ei ole tullut, vaikka keskustalaiset turuilla ja toreilla ovat silläkin aina välillä ihmisiä pelotelleet.
Toimitusjohtaja Jyri Häkämies EK:sta on sitä mieltä että hallituksen olisi pitänyt alussa toimia rivakammin uudistuksissa kun ay-liike oli polvillaan pakkolakiesityksen jälkeen. Häkämiehen tarkempi osoite taitaa olla kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Alexander Stubb, joka ei elinkeinoelämän ja kovan linjan kokoomuslaisten mielestä painanut tarpeeksi päälle silloin kun oli tilaisuus. Oikeistossa näköjään kaivataan vielä kovempaa jyräämistä.