Jumalan tahto yhdistää suomalais-venäläisen perheen ja voittaa pahuuden venäläisen elokuvaohjaajan Slava Rossin uudessa elokuvassa "Poika" (Syn).
Vaikka kysymyksessä onkin elokuva, en pane tätä Vapaavuoron puolelle, koska kysymyksessä on hyvin vahva poliittinen propaganda. Oheiset otteet elokuvan juonesta ovat 'kohudosentti' Bäckmanin blogista:
"Suomen demokraatit"-puolueen puheenjohtajan Timo Kuusisen ja hänen venäläisen Anastasija-vaimonsa yhteinen Ivan-poika otetaan Helsingissä huostaan. Skandaalia puidaan Suomen medioissa, erityisesti päälehdessä "Suomen Sanomissa". "Suomen demokraatit" ajautuu kriisiin ja Timo Kuusisen on nyt tehtävä valinta, jossa toisella puolen on poliittinen ura, puolue ja Suomi, toisella puolella Suomen ja Venäjän ystävyys, perheen yhtenäisyys ja rakkaus ihmisten välillä.
..........................
Eduskuntavaalien studiokeskustelussa kokoomuspuolueen muhkea partasuinen puheenjohtaja "Aki Riipinen" haastaa Suomen demokraattien Timo Kuusisen ja syyttää tätä perhearvojen polkemisesta.
Timo Kuusinen päättää pelastaa poliittisen uransa ja matkustaa Pietariin tavoitteenaan salakuljettaa Ivanin diplomaattiauton takakontissa takaisin Suomeen. Pietarissa Ivan pyytää vanhempiaan palaamaan yhteen. Timo Kuusinen tekee päätöksen ja uhraa Suomen demokraatit -puolueen oman perheensä yhtenäisyyden puolesta. Jumalan tahto on toteutunut, suomalais-venäläinen perhe on taas yhdessä ja voittanut pahuuden.
Elokuvassa suomalaisia ei varsinaisesti esitetä pahoina ihmisinä, esimerkiksi päähenkilö "Timo Kuusinen", jota esittää latvialainen näyttelijä, tekee kuitenkin lopussa oikean valinnan. Suomalainen oikeuslaitos on hyvin kylmä ja sydämetön, mutta sosiaalityöntekijöistä löytyy myös auttavaisia ihmisiä. Suomalaiset poliisit ja rajavartijat esitetään tarkkoina ja lahjomattomina, ei varsinaisesti ilkeinä. Monet aiheet on lainattu suomalaisesta ja venäläisestä uutisoinnista. Elokuvan ideana on esitellä valtio pahuuden koneistona, joka murskaa ihmisten välisen rakkauteen perustuvan yhteyden. Suomi ja Venäjä esitetään hyvin läheisinä ja suomalaiset pohjimmiltaan normaaleina ihmisinä, onhan Asastasija valinnut aviomiehekseen suomalaisen, joka lopulta myös tekee oikean päätöksen ja pelastaa suomalais-venäläisen perheen yhtenäisyyden pahuudelta. Suomi esitetään periaatteessa hyvänä mutta jotenkin ihmisen moraalisia perusarvoja vaurioittavana "ylikehittyneenä" yhteiskuntana, joka on siis varoittava esimerkki Venäjälle. Venäläinen äiti on hyvyyden ruumiillistuma, joka tekee kaikkensa pelastaakseen lapsensa. Äidin rukous ikonin äärellä lopulta pelastaa koko perheen.