Aluehallintovirasto aikoo kieltää Jyväskyläläiseltä Shaker-baarilta cocktail-sanan käytön, koska ilmeisesti sana viittaa liikaa väkeviin alkoholijuomiin ja cocktail-sanasta tulee ensimmäisenä mieleen holtiton alkoholinkäyttö. Kovin takaperoisemmin asiaa ei voisi enää ajatella.
Cocktail-sanaa tuskin kukaan liittää alkoholin tinttaamiseen vaan se ennemminkin yhdistetään kohtuulliseen maisteluun ja osoittaa sen että alkoholilla on muitakin funktioita kuin vain humalatilan saavuttaminen. Cocktailit eivät ylipäätään ole kovin vahvoja, ne eivät ole annoskooltaan suuria eikä niitä ole tarkoituskaan vetää illan aikana useita kymmeniä.
Lisäksi drinkkien teko on oma taiteenlajinsa ja mahtava harrastus itsessään. Taitavat baarimestarit ovat minusta yhtä arvostettavia henkilöitä kuin vaikkapa taitavat kokit. Cocktailit voivat myös esiintyä ilman alkoholia, joskin alkoholillisten juomien kanssa tehtävässä on omat haasteensa.
Jos oikeasti haluttaisiin vähentää halvan viinan, oluen tai lonkeroiden (jotka muuten nekin ovat cocktaileja) tuontia Virosta ja rikkoa kulttuuri jossa on on ihan ok vetää hillittömät kännit kerran pari viikossa, niin cocktail-tyyppinen nautiskelukulttuuri olisi sellaista jota kannattaisi tukea. Mutta milloinpa viranomainen olisi ollut kosketuksissa todellisuuden kanssa, pykäliin on hyvä nojata ja aggressiivinen tulkinta varmistaa ettei ainakaan tehdä pykäliä vastaan.
Jos karkeasti pitäisi jakaa ihmiset olut- ja viski-ihmisiin, minä olen ehdottomasti cocktail-miehiä. Olen aivan tarpeeksi saanut juoda nuoruudessani pahanmakuisia tai jopa mauttomia litkuja vain pelkän humalatilan saavuttamiseksi. Nykyään mieluummin nautin vaikkapa laadukkaasta ginistä tehdyn tyylikkään gintonicin tai tom collinsin.
Tällaisen typeryyden ansiosta Viskipuolue näki aikoinaan päivänvalon ja vaikka nimi vaihtuikin jo Liberaalipuolueeseen, typeryyksien vastustaminen on yhä puolueen ohjelmassa.