Quantcast
Channel: Uusimmat puheenvuorot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Feministipuolue ja sharialaki

$
0
0

 

Lauantai – illan Arto Nyberg ohjelmassa haastateltavana muiden mukana, oli Warda Ahmed, Suomeen Somaliasta neljä vuotiaana muuttanut nuori nainen, joka kertoi olevansa mahdollisen tulevan Feministipuolueen 3. puheenjohtaja. Warda kertoi, että tuleva puolue menee ohjelmassaan ihmisoikeudet edellä. Burkha ja huivikysymykseen islamilaisessa kultturissa, Warda vastasi, että se ei ole alistamista.  Sen tulee olla naisen oma vaihtoehtoinen valinta.

 

Eikö näin ole hyvä?

 

Kyseisen Feministipuolueen linjauksesta:

Poliittiset tavoitteemme

Feministisen politiikan tavoitteena on yhteiskunta, jossa kaikilla ihmisillä on mahdollisuus toteuttaa täysi potentiaalinsa yhdenvertaisena muiden kanssa, riippumatta sukupuolesta tai sukupuolettomuudesta, ihonväriin tai etnisyyteen liitetyistä käsityksistä, seksuaalisesta suuntautumisesta, toimintakyvystä, luokasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, sukupuolen ilmaisusta, sukupuoli-identiteetistä, iästä tai kansalaisuudesta.  Politiikkamme kolme kärkeä ovat sukupuolten tasa-arvo, ihmisoikeudet ja inhimillinen turvallisuus.

 

No, tämäkin kuulostaa ihan hyvälle?

 

Helsnigin Sanomissa oli kirjoitus sharia laista Britanniassa.

Lain pääkohdista poimittua:

 

Fakta

Naisten oikeus avioeroon on heikompi

 Sharia-oikeudet perustavat tuomionsa Koraaniin ja muihin pyhiin kirjoituksiin. Britanniassa toimii 30–100 sharia-neuvostoa.

 Sharia-oikeudet ratkovat useimmiten musliminaisten oikeutta avioeroon. Miehille ero on vain ilmoitusasia.

 Imaameilla on ollut usein tapana painostaa vaimoja jäämään aviomiestensä luo.

Jos avioliitto on solmittu siviilivihkimisellä Britanniassa, tarvitsee muslimipari myös normaalin brittilain mukaisen avioeron.

 

Briteissä on käynnistynyt ihmisoikeusaktivistiliike, jonka jäsenillä on tarkoitus päivittää parlamentaarikoille naisten alisteisesta asemasta islamiin perustuvassa sharia järjestelmässä.

 

Järjestö vastustaa kulttuurirelativismia eli sitä, että esimerkiksi musliminaisten alisteinen asema hyväksytään osana muslimien kulttuuria. Järjestö vaatii myös uskonnon sekä oikeus- ja koulujärjestelmän eriyttämistä.

 

Poliittisesti korrekteissa puhunnoissa, Britanniassakin puhutaan mieluummin oikeudesta valita. Eräs Bangladeshista tullut ihmisoikeusaktivisti kertoi kuitenkin tietävänsä, millaista se on kun ei oikeasti ole vapautta valita.

Myös antropologit kenttätyössään Somalimaassa ovat todenneet, että maan hierarkinen kulttuuri on ristiriidassa tasa – arvoperiaatteen kanssa,

Onko tuleva mahdollinen Feministipuolue oikeilla jäljillä vai kaivataanko ohjelmaan joitakin tarkennuksia? Oliko Warda Ahmed täysin rehellinen Nybergin ohjelmassa sanoessaan, että muslimitytöllä on vapaus valita?

 

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1477193629288

http://demoni.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188935-silpomisen-sietamaton-raskaus

http://www.feministinenpuolue.fi/

https://fi.wikipedia.org/wiki/%C5%A0aria

0

Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Trending Articles