Poliittinen väkivalta on saanut sytykkeitä, kun Olli Immosta ei ole vieläkään lopullisesti erotettu perussuomalaisista. Se lienee tärkeimpiä taustasyitä kasvavalle ideologis-rasistiselle väkivallalle.
Mitäköhän norjalaiset ajattelivat suriessaan Utøyan tragedian vuosipäivän aikaan, kun suomalainen kansanedustaja Olli Immonen kirjoitti breivikiläissävyisen sotaisen fb-viestin? Tiesivätkö he siitä?
Asian voi kääntää toisinpäin: miltä tuntuisi jos Jokelan kouluampumisen muistopäivän yhteydessä norjalainen hallituspuolueen kansanedustaja kirjoittaisi kahdeksan ihmistä Jokelassa surmanneen henkilön nettitekstien sisältöä myötäilevän kirjoituksen?
Se herättäisi ihmetystä, joka vain kasvaisi, jos hänen puolueensa johto ei välittömästi ilmoittaisi tuomitsevansa kirjoitusta. Norjan ulkoministerikin vaikenisi ilmoittaen olevansa kahden viikon lomalla ja että kyseisen kansanedustajan asia käsitellään vasta kuuden viikon kuluttua, jolloin sitä ei käsiteltäisikään...
Tampereen yliopiston viestinnän ja median tutkimuskeskuksen tutkimusjohtaja Pentti Raittilan mukaan Olli Immosen teksti on kuin Breivikin kynästä ja sillä on suora yhteys fasistiseen ideologiaan. Immonen myös kirjoitti kohutun facebook-kirjoituksen jatkokeskustelussa: "Vihollinen tulee kokemaan tuskallisen tappion ja vahvin keskuudestamme nousee kunniaan." Tätä ja muita vastaavia kommenttejaan Olli Immonen ei käsitellyt perussuomalaisten järjestämässä lehdistötilaisuudessa, mikä vei pohjan koko hänen jo muutoinkin hataralta puolustukseltaan.
Valitettavasti Suomen ulkoministeri Timo Soini (ps) ei puheenjohtajana täysin yksiselitteisesti ja perusteellisesti ole edelläänkään sanoutunut irti Olli Immosen kirjoituksista vaan on toistuvasti jollakin tavalla yhdistänyt erittäin lyhyisiin lausuntoihinsa joko ravihevoset, perussuomalaisiin kohdistuneet hyökkäykset tai anarkistien pienet vahingonteot. Näin Timo Soini antaa välttelevillä lausunnoillaan suunnatonta taustatukea Immosen salakavalalle vihakampanjalle, joka on osaltaan heikentämässä pohjoismaista demokratiaa ja tuhoamassa sen arvoja.
Suomen muiden puolueiden johdon ei tarvitse eikä pidä enää odottaa perussuomalaisten kantaa Immoseen vaan ne voivat tuomita ehdottoman yksiselitteisesti breivikiläisen terrorismin epäinhimillisen etiikan ja sen levittämisen.
Breivik murhasi liki 70 norjalaista nuorta. Lisäksi hän teki kahdeksan ihmistä surmanneen pommi-iskun pääministerin Jens Stoltenbergin toimistorakennukseen. Siksi kyse ei voi olla monitahoisesta suhteesta monikulttuurisuuteen vaan miten terrori-sodan islaminuskoisia ja pohjoismaista demokratiaa vastaan julistanutta henkilöä, hänen oppejaan ja seuraajiaan vastaan tulee suojautua ja reagoida julkisuudessa.
Epäinhimillisen vihaideologian ehkäisyssä kaikkein keskeisintä on yhteiskunnan johtavien poliitikkojen ja auktoriteettien selkeä linja. Jos kannustusta fanaattiseen terrorismiin ei yhtenäisen äänekkäästi tuomita, niin se saa entistäkin enemmän kaiku- ja kasvupohjaa nettikirjoittelusta ja muista viharikoksista.