Quantcast
Channel: Uusimmat puheenvuorot
Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Jarmo Korhonen: Sipilän Kepu, Kokoomus ja EK ovat yksi ja sama

$
0
0

Kepun entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen tietää, mistä puhuu. Ja kyllä hän puhuukin ja kirjoittaa. Viimeisin kirjoitus on kirja nimeltä "Maan tapa".

Eilen illalla oli Jarmo Korhonen Ruben Stillerin hiillostettavana TV:n Pressiklubissa. Kun Stiller kysyi, mitä mieltä Korhonen on pääministeri Sipilästä, hän vastai otsikoidulla tavalla. Korhosen mielestä Sipilän Kepu, Kokoomus ja EK voisivat hyvin olla yksi ja sama puolue.

EK on nyt niskan päällä työmarkkinajärjestöjen välisessä skabassa. Eikä vähiten siksi, että Sipilän hallitus liputtaa selvästi EK:n puolesta. 

Kun Sipilän Kepu aikoo panna "Suomen kuntoon", niin se tarkoittaa, että duunarit pannaan kyykkyyn ja työnantajien päätä silitetään. Kysymyksessä on Kepun entisen pääministerin Esko Ahon hellimä ajatus työreformista. Ahon yritys toteuttaa työreformi epäonnistui surkeasti. Mutta nyt, kun Aho kuuluu Sipilän taustapiruihin voi hyvinkin olle, että se työreformi suurelta osiltaan sadaan toteutettua. 

Työreformi on iso yhteiskunnallinen muutos ja kaikki suuret muutokset vaativat toteutuakseen kriisin tai kriisejä. Nyt meillä on kriisejä, kun on sekä talouskriisi, että sitä vielä pahentava maahanryntäyskriisi.

Mikä rooli sitten on persuilla tässä kaikessa? Persuthan ovat julistautuneet "työväen puolueeksi". Persujen roolina on tukea hallitusta eduskunnassa, jossa tarvittavat lait työreformin toteuttamiseksi säädetään. Miksi persut alistuvat moiseen kohteluun? Siksi, että persupomon hallituskipeys kävi niin sietämättömäksi, että hallitukseen oli mentävä, vaikka se saattoi maksaa koko puolueen hajoamisen.

Monien mielestä nyt pitäisikin kaikkien niiden persukansanedustajien, jotka vielä ajattelevat äänestäjiensä parasta erota puolueesta ja perustaa oma ryhmä eduskuntaan. Se olisi tehtävä pian, sillä palkkioksi hallitukseen menosta sai Soini läpi vaatimuksensa ns. lex Vennamosta, joka tarkoittaa, että puolueesta lähtevä kansanedustaja ei saa mukaansa puoluetukea, joka on merkittävä summa. Lain uskotaan tulevan voimaan jo 1.1.2016, joten aikaa on vain vähän.

Jos ja kun Sipilän hallitus runnoo läpi työreformin eduskunnassa, on pelättävissä suuriakin levottomuuksia työmarkkinoilla. Sellaista tilannetta tässä nyt kaikkein vähiten kaivataan. Mutta, kuten edellä tuli sanottua, kriisejä on nyt käytettävä hyväksi, jotta isot muutokset olisivat lainkaan mahdollisia.

Ei hyvältä näytä, mutta niin on, miltä näyttää.

0

Viewing all articles
Browse latest Browse all 14310

Trending Articles